Naložené vepřové s pepřovou omáčkou



Maso si naložím večer předem do slunečnicového oleje. 
Silnější plátky lehce naklepu, osolím a opepřím drceným míchaným pepřem - černý, zelený, růžový. 

Plátky osmažím přibližně 4 min z každé strany, vložím do pekáčku, zakryji alobalem a dám na chvíli odpočívat do trouby vyhřáté na 80°. Připravím si omáčku.

Pepřová omáčka

Sliji přebytečný olej, ale výpečky tam nechám. Přidám trochu vody, lžičku dijonské hořčice, pořádně promíchávám. Až je to hladké, přidám dvě lžičky zeleného naloženého pepře, smetanu a kousek másla. Znovu pořádně promíchám.

Podávám s novými bramborami vařenými v páře. Mají úplně jinou chuť, mnohem lepší. 



Komentáře