Všichni ho milujeme. Dělá se u nás snad 30 let. Protože jsme mívali hodně králíků, ta Malínská verze je z králičích hřbetů. A stále je nejvíce oblíbená. Ale použít lze i jiné maso - asi nejvíc bych doporučovala vepřovou kýtu/plecko, kuřecí jsem taky zkoušela, ale to mě nějak neoslovilo.
Maso si nakrájím na medailonky nebo nudličky, případně plátky (viz foto).
Marináda:
- 2 lžičky majoránky
- 2 lžičky Maggi (prostě musí být, se sójovkou nebo worcestrovou je to jiné)
- 1 lžička kmínu, solamylu, soli
- 1/2 lžičky kari, pepře, chilli
- 5-6 stroužků utřeného česneku
Vše promíchám, přidám maso a nechám marinovat 24 hod.
A pak usmažím na pánvi, i s marinádou.
Podávám s rýží nebo s chlebem, hodí se k tomu okurkový salát nebo nějaký s jednoduchou chutí, protože to maso je výrazné.
Poznámka, když je kuchaři smutno: nedávno se mi stalo, že jsem koupila jinou sůl a přesolila jsem. Nakrájela jsem mezi to brambor a pomohlo to, tu slanost vytáhl.
To zní taky moc dobře, zkusím příští vikend
OdpovědětVymazat