Mátový sirup - orgasmus smyslů



Nejdřív to je orgasmus pro čichové buňky a pak pro chuťové. Je to lahoda.
Nejdřív si seberu mátu, omyji, nasekám i se stonky. Dám to do mixéru, přisypu cukr a rozmixuji na pastu. Na množství, které vidíš na obrázku, jsem použila celé kilo a přidala jsem tam šťávu z jednoho citronu. Chceš-li posilovat, rozmělňovací akci z mixéru přesuň do hmoždíře. Dám do nerezového hrnce a zavřu. A celých 24 hod chodím čichat a čichat, protože ta vůně je omamná.

Na druhý den přiliji asi 0,5l horké vody a 5 min povařím. Nechám stát ještě tak 30 min, připravím si mezi tím skleničky, spíš malé. Mě to vyšlo na 4.
Pak to přecedím přes plátýnko. Chvíli to trvá, tak jdu dělat něco jiného. Protože je dobré to pak nemačkat, ale nechat co nejdéle vykapat, aby byl sirup čistý.

Hotovou šťávu ještě 10 min vařím a pak naplním do vyhřátých sklenic.
Na letní drinky, speciálně variace na Mojito, ideální doplněk.






Komentáře