Kuřecí salát s ananasem a kukuřicí podle JC




Svou kombinací je tento salát po přečtení zvláštní, nějak si člověk řekne, že to nemůže ladit. Avšak opak je pravdou. Objevila ho pro mě mám drahá kamarádka Jana a od té doby ho dělám. Pamatuješ? Chutnal ti. Fotku časem dodám.

Nejdříve si uvařím kuřecí prsa, dvě nebo jedno podle velikosti. Vařím v osolené vodě a přidám 4-5 hřebíčků (někdy to dělám i ze zbytků z upečeného kuřete nebo krůty, to tam pak přidávám půl lžičky mletého hřebíčku). Jsou hotová za 15-20 min. Nechám vychladnout.

Nakrájím si 2 jablka na kostky a půlku nebo celou okurku (záleží na množství, všeho by mělo být tak přibližně stejně). Jablka jsou nejvhodnější nějaká zelená, lehce kyselá a pevná (Golden Delicius, Granny Smith), ale koneckonců - je to jedno. Na kostičky nakrájím také uvařené kuřecí maso a přidám ho do mísy.

Přidám ještě jednu konzervu sterilované kukuřice, půlku konzervy ananasu na kousky.

Ochutím bílým pepřem, případně špetku soli, aby vytáhla chuť, 1-2 stroužky utřeného česneku (podle stupnice česnekomilství), promíchám. Na závěr přidám přiměřené množství Yofresh - je to majonéza s 15% jogurtu. Nechám chvíli propojit a vychladit.

Pozn.: Ještě se tam dá přidat cibule a řapíkatý celer. Ale já je tam nedávám. Záleží na chuti.



Komentáře

Okomentovat