Domácí lučinu mám od tebe. Vyzkoušela jsem ji podle tvého receptu a protože jsi tam dala doušku, že někdo to dělá i se smetanou ke šlehání, tak jsem to zkusila. Uvedu oba recepty, pro ty, kdo jsou nepolíbení, protože obě varianty jsou chuťově báječné.
Vol. 1
2 velké bílé jogurty (750g)
2 zakysané smetany 18% (350g)
Promíchat a dát přes noc odkapat přes plátýnko do ledničky. Gravitace pracuje za nás, a v tomto případně jsme rády. Ráno je hotovo.
Vol. 2
2 velké bílé jogurty dám je přes noc odkapat do ledničky přes plátýnko.
Na druhý den pak vezmu 2/3 šlehačky (cca 100 ml) a ušlehám ji, přidám do ní vykapaný tvaroh a špetku soli. Pořádně promíchám, aby se hmoty spojily.
Má malinko jinou konzistenci a je o něco sladší než Vol. 1.
Komentáře
Okomentovat