Dělám z vepřového masa. Měla jsem odřezky, když jsem připravovala sádlo, ale jinak bych použila kýtu anebo plecko a trochu bůčku, aby tam bylo něco tuku.
Smíchám s jedním vajíčkem (můžeš vynechat, ale pak přidej trochu vody, aby se maso spojilo), solí, pepřem a nasekanými čerstvými bylinkami - a dávám skoro vše: oregano, petrželku, majoránku, libeček, tymián. Nechám alespoň 30 min odležet v lednici. Chutě se propojí.
Mezi tím si připravím omáčku.
Na másle do sklovata osmažím nakrájenou cibuli (tu druhou půlku, pokud je malá, tak ještě přidám), 3 stroužky česneku na plátky.
Přidám rajčata (používám ty, co jsem si zavařila v létě, bez slupky, na kousky, takže když nemáš, tak konzervu krájených rajčat nebo můžeš i čerstvá). Lžičku protlaku (používám v tubě) pro zvýraznění chuti a rajčatovou šťávu. Sušené oregano. Trochu společně povařím a odstavím. Omáčka má být spíš hustá, takže ji případně svařím, když je tam hodně vody.
Připravím si masové kuličky.
Podávám s těstovinami nebo kuskusem.
Pokud mám masových kuliček víc, výborně se hodí do obložené bagety.
Komentáře
Okomentovat