Banánový chlebíček pro opičáky


Vždycky koupím banány a pak nevím, co s nimi. Pořád zapomínám, že nepatří mezi mé nejoblíbenější ovoce a tak tady leží a leží. Až je navštíví skvrnitý bananus a už se s nimi dá udělat jen to, že je do něčeho přimíchám. Dnes padla volba na Banana Bread. Původní recept mám od JC a ta to má rovnou z USA. Jak je mi ale vlastní, tak jsem si ho upravila (to je to "nemusí být").


Dám si rozpustit 5 cm másla. Mezi tím si smíchám suché přísady:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru (dávám na půl krystal a třtinový, ale je to jedno)
- 1 lžička prášku do pečiva (nebo sody)
- 1 vanilkový cukr (nemusí být)
- špetku soli
- 1/2 lžičky kardamonu (nemusí být)

Pak vmíchám:
- 3 vrchovaté lžíce zakysané smetany
- 2 vejce

Až se mi to promíchá, přidám rozpuštěné máslo.
Na závěr přimíchám 3 pomačkané banány (dělám to vidličkou na prkýnku) a na hrubo nasekané ořechy (vlašské nebo lískové, nebo obojí).

Troubu si předehřeji na 200° a pak po 10 minutách stáhnu na 180°. Peču asi hodinu a čtvrt - test špejle prozradí. 

Zrovna dnes byl nějaký extra mokrý, asi mám jinou formu, je dost vysoká. Takže jsem ho nechala déle a vidíš, jak se mi připekl. Ale péct znovu kvůli fotce ho nebudu. My se s tím vyrovnáme, kůrku okrojíme a statečně ho zdlábneme i tak - už jsem to udělala, je chuťově výborný.







Komentáře